Hva er GDPR?

Hva er General Data Protection Regulation (GDPR)

Lær alt om EUs databeskyttelseslov og hvordan den påvirker nettstedet ditt

GDPR ble innført 25. mai 2018

Hva er GDPR?

GDPR er en EU-lov som sikrer at personopplysninger håndteres på en lovlig måte av det selskapet som mottar dataene, samtidig som de ivaretar sikkerhet, personvern og konfidensialitet.

GDPR gjelder behandling av personopplysninger.

Mange cookies behandler brukernes personopplysninger, og behandlingen av denne informasjonen er underlagt GDPR.

For å behandle personopplysninger trenger du et lovlig grunnlag for å behandle data. Dette kan være legitim interesse, men som oftest er behandlingen basert på samtykke.

Link: Hva er legitim interesse?

Innholdsfortegnelse

Hva er en personopplysning?

Personopplysninger er alle typer data som alene eller som sammen med andre data muliggjør “entydig identifikasjon” av en fysisk person. Avhengig av omfanget og formålet med slike behandlingsaktiviteter, kan det være en potensiell risikofaktor overfor den personen det gjelder.

Hva er behandling av personopplysninger?

Med behandling av personopplysninger menes innsamling, tilgang, lagring, behandling og / eller deling av personopplysninger.

Når behandler jeg personopplysninger?

Cookies samler inn og behandler besøkendes personlige data. Hver gang en person besøker firmaets nettsted, lagres cookies, cookies er leses, cookies endres i nettleseren til den besøkende. Disse dataene består vanligvis av språkinnstillinger, skjermstørrelse, elementer i varekurven, men kan også omfatte informasjon om brukerens IP-adresse, valg av nettleser og online oppførsel. Markedsføringscookies sporer brukere over hele nettstedet og internett med det formål å lage online profiler for direkte markedsføring.

Cookies samler inn personopplysninger

Hvem er underlagt GDPR?

Bedrifter innenfor EU må følge GDPR overfor alle brukere, uavhengig av geografisk beliggenhet, mens selskaper utenfor EU må følge GDPR overfor registrerte brukere bosatt i EU.

legal-responsable

Hvem er ansvarlig for å samle inn gyldig samtykke?

Det er eieren av nettstedet eller selskapets databeskyttelsesansvarlige (DPO) som er ansvarlig for å overholde reglene i GDPR i forhold til bruken av cookies. Selv om cookiene ikke eies av selskapet, men er tredjeparts cookies som eksempelvis Google Analytics, Facebook Pixel, YouTube eller Addthis.

Hva er din oppgave?

Først og fremst må du ha et gyldig pop-up-banner for informasjonskapsler på nettstedet ditt som skal:

GDPR & cookies

Cookies er et mye brukt verktøy for å lagre data om en bestemt bruker på et nettsted. En tjeneste kan få tilgang til disse dataene og deretter opprette en profil for den enkelte bruker for siden å kunne målrette annonser og tilpasset innhold.

Som behandlingsansvarlig er du også ansvarlig for dataene som samles inn av tredjeparter på nettstedet ditt, det vil si første- og tredjepartscookies som behandler besøkendes personlige data (Google, Facebook, YouTube, Addthis, Doubleclick).

Link: Hva er reglene for bruken av cookies? 

Bedriftens nettsted bruker Google Analytics for å utforske trafikk på nettstedet. Google distribuerer en rekke cookies (førsteparter) i den besøkendes nettleser hver gang brukeren besøker nettstedet ditt. Disse cookiene samler inn og behandler personopplysninger om den besøkende, slik at den besøkende kan identifiseres  direkte eller indirekte. Dataene som samles inn av Google Analytics brukes til online profilering og direkte markedsføring, og dette krever eksplisitt brukersamtykke.

gdpr-vs-cookies

Tilfredstiller du GDPR?

Vi kan hjelpe deg med å nå det nivået av GDPR-samsvar du ønsker. Vi er et globalt Privacy Tech-selskap som tilbyr personvernløsninger til både offentlig og privat sektor. Samtykkeløsningen vår brukes av mer enn 1500 kunder, og årlig samler vi inn 15 milliarder samtykke.

Bli GDPR-compliant i dag! Bestill et møte med en av våre GDPR-eksperter og få en profesjonell løsning.

Cookie informations Cookie Consent Solution inneholder:

Om oss

Cookie Information er et Privacy Tech-selskap som spesialiserer seg på utvikling av programvare som hjelper deg og din bedrift med å gjøre nettsteder og mobilapper i samsvar med GDPR og ePrivacy.

Kontaktinformasjon

Cookie Information AS

Nedre Storgate 37,
3018 Drammen

Org. nr. 919 829 001

Copyright © 2021